Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Berita Terkini

Manage PermissionsManage Permissions

MAJLIS TADARUS AL-QURAN BULAN RAMADHAN MAJLIS PERUNDINGAN MUKIM DAN KAMPUNG BESERTA ROMBONGAN KEMENTERIAN HAL EHWAL DALAM NEGERI DAN JABATAN-JABATAN DI BAWAHNYA TAHUN 1443H/2022M BAGI DAERAH TUTONG.

01.JPG

​TUTONG, 5 April 2022 - Majlis Tadarus Al-Quran Bulan Ramadhan Majlis Perundingan Mukim dan Kampung Beserta Rombongan Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri dan Jabatan-Jabatan di bawahnya Tahun 1443H/2022M bagi Daerah Tutong telah diadakan pada hari Selasa, 03 Ramadhan 1443H bersamaan 5 April 2022M di Masjid Rancangan Perumahan Negara Kampung Bukit Beruang, Tutong. Majlis ini diselenggarakan oleh Pejabat Daerah Tutong dengan kerjasama Jawatankuasa Takmir Masjid Kampung Bukit Beruang. 

Rombongan Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri dan jabatan-jabatan di bawahnya diketuai oleh Yang Berhormat Pehin Orang Kaya Seri Kerna Dato Seri Setia (Dr.) Haji Awang Abu Bakar bin Haji Apong, Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri. 

Majlis tersebut dimulakan dengan bacaan tahlil dan doa selamat yang dipimpin oleh Yang Mulia, Imam Muhd Aisamuddin bin Haji Selaman, Pegawai Hal Ehwal Masjid di Masjid RPN Kampung Bukit Beruang. 

Penyampaian wakaf berupa Air Blower dan Water Jet juga diserahkan daripada Ketua Rombongan, Yang Berhormat Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri kepada Yang Mulia, Imam Muhd Aisamuddin bin Haji Selaman, Pegawai Hal Ehwal Masjid di Masjid RPN Kampung Bukit Beruang. Seterusnya diikuti dengan penyampaian derma kepada anak-anak yatim RPN Kampung Bukit Beruang seramai 30 orang. 

Turut hadir di majlis berkenaan ialah Yang Berhormat Ahli-Ahli Majlis Mesyuarat Negara, Setiausaha-Setiausaha Tetap, Timbalan Setiausaha Tetap, Pemangku Timbalan Setiausaha Tetap Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri, Pemangku Pegawai Daerah Tutong, KetuaKetua Jabatan di bawah Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri, Pegawai-Pegawai Kanan serta Pegawai dan Kakitangan Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri dan jabatan-jabatan di bawahnya, Penghulu-Penghulu Mukim, Pemangku Penghulu Mukim, Pemangku KetuaKetua Kampung Daerah Tutong, Ahli-Ahli Majlis Perundingan Kampung dan ahli-ahli Jawatankuasa Takmir Masjid Kampung Bukit Beruang serta penduduk kampung. 

Majlis ini adalah merupakan salah satu program kementerian bagi mendekatkan lagi hubungan silaturahim di antara pihak kementerian dengan pemimpin akar umbi dan penduduk-penduduk mukim dan kampung di Daerah Tutong. Disamping itu, ianya juga adalah merupakan salah satu aktiviti keugamaan tahunan kementerian dalam meraih manfaat dan pahala di bulan Ramadhan ini. 

Rombongan Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri akan meneruskan majlis ini di daerah-daerah yang lain.

Created at 11/04/2022 10:27 by Syamsul Fikri Bin Hj Takong
Last modified at 12/04/2022 08:28 by Syamsul Fikri Bin Hj Takong